25 August, 2011

║ AkHeR² rAmAdHaN ║

Salam 25 Ramadhan & hye bloggers...

Sejuknye la kt office nih...
Sejuk aircond + cuace di luar...
Batuk i baru nak elok...
Dah cam nk batuk balik lak ni...
Selase baru ni i buat majlis bukak puase kt umh...
I masak tau u ollss...
Menu² yg dibuat dgn hasil kerja i :
1. Ikan Siakap Stim
2. Brokoli Bersausage ( Resepi amek kt sini Brokoli Bersausage)
3. Telur Bungkus
4. Ayam Goreng
5. Coktail


Menu² sampingan :
1. Murtabak
2. Honey Chicken Wing
3. Kueh Tepung Pelita
4. Air Soya

Gambar mmg langsung xde...

Mn nak ade...
Masak punye pasal...
Da azan pn makanan still xsiap...HAHA...
Naseb ade menu sampingan...
Jadiknye tetamu makan mane yg ade dl...HIHI...
Tapi syukur Alhamdulillah, sampai da hajat nk masakkan utk kwn²...
Habes licin sume makanan yg dimasak mahupun yg dibeli...
Mmg bestla...
Penuh rumah dgn kehadiran 20 org tetamu!
Smalam lak iftar kt rumah i lagi...
Ni kecik² je la...
Khas utk yg xdpt hasir ari Selasa tuh... 
Menu :
1. Tomyam Seafood
2. Telur Bungkus lagi
3. Ayam Goreng lagi
4. Float
5. Teh o Panas


Fuhh, lega...
Sume lauk basah da xde dlm stock...
Ari ni lak i berbuke kt office...
Kementerian i wt majlis berbuka...
I haruslah pegi tahun ni sb bos i pegi...
Ok la...
Nak smabung wt kj lak...
Bubye...


AinaBdkNakal

23 August, 2011

║ pRePaRaTiOn RaYa vs pRePaRaTiOn KaWeN ║

Salam & hye u ollsss...

Dah menjengah Ramadhan ke - 23 ari ni...
Alhamdulillah syukur...
Tp xtaula ape yg xkene ngn pose i tahun nih....
Mmg melepek...
Maybe bebanan kj yg smakin bertambah...
Hari² terase begitu lambat berlalu...
Harap next time okeylah...
Smalam dpt duet raye dr boss...
Syukran...
Rezeki kawen kot...
Xsangke dpt byk tuh...
Thanx Dato!
But really,i left for raya shopping dis year...
Preparation raye hanyalah dgn menempah sehelai baju kurung moden....
Tu pun kaen pemberian datin...
Last minute tempah selai lagi kebaye, kaen yg beli kat Bandung ari tuh...
Nth siap ke tidak, malas nk amek port...
Kueh raye langsung xtempah...
Harap pd hamper yg org bagi...
Bukan kedekut tp xde mood...
Preparation kawen???
Slagi kad & souvenirs xsampai kt tgn, slagi tu rs xsyiokkkk...
Terus nak cl vendor utk tau status...
 Okeyla, got to go...
Bubye...



17 August, 2011

12 August, 2011

║ IKEA ║

Salam & hye peeps...

Sejuknye di pagi Jumaat...
Office kosong sb rmai yg ke Labuan ikut my bos utk program sahur bersama warga Labuan...
So i amek kesempatan yg sgt berharga utk update blog nih...
Time² cenggini lah i lh wt sgale personal matters...
Okeyh....
Kepada peminat tegar IKEA, katalog 2011 da kuar ye...
Oyhhh, i bkn promoter IKEA ye...
Just wanna share wif u ollss...
Click here  IKEA 2012 Catalogue to have fun!
Enjoiceee....

11 August, 2011

║ dAy DrEaMiNg ║

I wish to go here...


Tetibe verangan di siang ari...
Syioknye klu dpt g...


10 August, 2011

║ AwAk, KeNaPa KaHwIn DeNgAn SaYa? ║

"Aku terima nikahnya Fatimah Az-Zahrah binti Mohamad Nasir dengan mas kahwin RM80.00 tunai".
Dengan sekali lafaz, aku kini sah bergelar isteri. 
Lidahku kelu tidak mampu berkata apa-apa. 
Perasaanku bercampur baur. 
Pipiku terasa hangat dan basah. 
Aku tidak pasti mengapa air mataku jatuh sedangkan aku sepatutnya gembira dengan pernikahan ini.
Abdul Rahman bin Abdullah, itu lah nama jejaka yang kini telah sah menjadi suamiku. 
Dialah yang akan menjadi teraju masjid yang telah kami bina. 
Orangnya tinggi, kulitnya agak cerah, matanya bersinar, wajahnya seakan-akan bercahaya. Mukanya tidaklah persis Orlando Bloom yang dinobatkan menjadi "hot papa", mahupun Kim Hyun Joong yang menjadi kegilaan ramai gadis. 
Dia tidaklah terlalu kacak, tetapi sedap mata memandang. 
Dirinya memang selalu menjadi buah mulut orang. 
Apakan tidak, sudahlah mukanya manis di pandang, di tambah pula dengan sikapnya yang zuhud. 
Ya, dia seorang yang taat kepada Maha Pencipta, Tuhan Sekalian Alam. 
Selepas sahaja dia melafazkan akad, dia terus lakukan sujud syukur. 
Sungguh. Dia memang menjadi idaman siapa sahaja yang melihatnya. 
Aku juga aneh kenapa dia memilih aku? Sedangkan dia begitu baik, begitu alim, begitu sempurna..
Hingga detik ini aku masih belum mendapat jawapannya. 
Kenapa aku yang dipilihnya? Aku bukanlah baik mana. 
Kalau diikutkan, di luar sana, masih ada berjuta wanita yang boleh dipilihnya. 
Masih ramai lagi yang lebih baik daripadaku. 
Tapi, kenapa aku? Pakai tudung pun masih tidak pecus lagi. 
Kerap kali pemakaian tudung ku masih tidak mengikut saranan agama.
"Alhamdulillah. Sekarang, kita sah menjadi suami isteri. Abang harap, dengan penyatuan kita, dapatlah kita sama-sama berjuang ke jalan Allah", ujar suamiku menghentikan lamunanku sebentar tadi.
Di pandangnya wajahku, kemudian di lapnya benih-benih jernih yang keluar dari kelopak mataku. 
Selepas disarungkan cincin ke jari manisku, kusalam tangannya. 
Dia kemudiannya mencium dahiku. Entah kenapa pada waktu itu aku terasa tenang.
Aku dapat rasakan keselamatan yang selama ini tidak pernah kurasakan dengan mana-mana lelaki lain. 
Aku tidak mampu berkata apa-apa. 
Air mataku tetap laju merembes keluar dari hujung pagar kelopakku.
"Alhamdulillah, anak mak sudah jadi isteri orang sekarang ni. Jadi isteri ni, tak mudah. Tapi, banyak ganjarannya. Lepas ni, kamu kena duduk dengan suami, jaga makan minum suami. Pesan mak jangan lupa, ya nak. Kata suami jangan ingkar", pesan ibuku sebelum aku pergi mengikut suamiku pulang ke rumah baru kami.
*************************************
"Zahrah, dari tadi Abang tengok Zahrah diam je. Kenapa? Zahrah tak sedap badan ke?" tanya suamiku memecahkan kesunyian yang tercipta di antara kami.
Aku masih tidak mampu untuk berkata apa-apa. 
Ku gelengkan sahaja kepalaku menunjukkan kepadanya bahawa aku tidak apa-apa. Namun, dia terus ajukan soalan kepadaku,"Dah tu, kenapa Zahrah diam? Zahrah rindu mak ye?"
 Usikannya langsung tidak mendapat respon daripadaku. 
Aku masih duduk kaku di sofa ruang tamu rumah kami.
Alhamdulillah. Biarpun, rumah kami tidaklah besar mana tapi cukup dengan kelengkapan rumah. 
Set sofa, televisyen, peti sejuk, semuanya sudah lengkap tersedia. 
Suamiku memang benar-benar bijak merancang sebelum berkahwin. 
Dilengkapi dulu segalanya sebelum dia masuk merisik si gadis sunti.
Perlakuanku yang dari tadi diam membisu ibarat seorang anak kecil yang baru lepas dimarahi menyebabkan si dia mengambil keputusan untuk mendekatiku justeru terus mengatur langkah ke arahku dan mengambil posisi betul-betul di sebelahku. 
Dipegangnya pipiku, diusapnya kepalaku. 
Wajahnya begitu tenang menyebabkan aku turut tenang. 
Terus terdetik dalam hatiku 'Ah, untungnya badan.
Sudahlah kacak, baik pula tu.
Ditenungnya mataku dalam-dalam sebelum dia bertanyakan semula padaku, "Zahrah, kalau awak tak selesa Abang faham. Ni kali pertama awak hidup tanpa parents kan. Abang faham Zahrah. Susah bagi awak nak terima semua ni. Tapi, dari tadi  Abang tak nampak pun Zahrah senyum. Kot ye pun, senyum lah sikit. Zahrah comel tau kalau senyum," dia cuba memujuk agar aku mengukir senyuman.
Entah kenapa, bibirku mula mengukir senyuman. 
Aneh. Kenapa aku akur dengan kata-kata dia? Ah! Aku tidak mahu lagi berada dalam kekeliruan. 
Aku perlu tahu kenapa dia beria-ia mahu menikahi aku. 
Gadis yang begitu banyak kelemahannya. Gadis yang tak pernah pun ambil peduli pasal dia malah aku tak pernah mengenalinya secara dekat sebelum ini. 
Oleh sebab itu aku perlu tahu. 
Aku ni sekadar pelengkap hidup dia yang sememangnya lengkap tu ke? Ye lah. Semuanya dia ada. Yang kurang, cuma isteri. Lagi-lagi umur dia yang dah masuk 30-an.
Entah-entah aku ni pilihan dia yang terakhir.
"Hmm.... awak, kenapa awak nak kahwin dengan saya?" ayat pertama yang keluar dari rongga mulutku setelah bergelar suami isteri.
"Laa.. Sebab tu je ke. Zahrah cuma nak tahu tu je? Tu yang Zahrah diam membisu dari tadi?", ujar sang suami diikuti ketawa kecil.
"Awak, saya tanya kenapa awak nak kahwin dengan saya?" tanyaku dengan nada yang lebih tegas.
"Hmm... Zahrah nak Abang jawab macam mana? Biar Abang jawab asalkan isteri Abang senyum," soalanya kembali dengan lemah lembut.
"Awak, saya tak main-main ni. Saya tanya sekali lagi. Kenapa awak kahwin dengan saya?" bentakku.
"Okay. Abang akan jawab. Tapi, sebelum tu boleh Abang tahu kenapa Zahrah kahwin dengan Abang?" Soalnya pula seakan ingin menjeratku kembali.
Terkaku kelu lidahku mendengar ungkapan balas darinya. 
Ya, kenapa aku mengahwininya? Kalau aku tidak mahu, boleh saja aku katakan tidak. 
Tapi, kenapa aku terima? Kenapa aku tidak membantah di saat ibu dan ayah menjodohkan aku dengan dirinya? 
Apa yang membuatkan aku tertarik dengan si dia? Sebab wajahnya kah? Atau sebab kebijaksanaan si teruna? Atau mungkin kerana keimanannya? Aku tidak tahu. Aku keliru.
"Kenapa Zahrah membisu?" tanya si suami membuatkan aku tersedar.
"Saya tanya awak dulu kan! Awak jawab je lah! Jangan nak ubah topik boleh tak?" Bentakku sudah hilang sabar kerana terasa seolah sedang dipermainkan.
Dia agak terkejut dengan nada ku yang tinggi itu. 
Namun dia tidak marah. Yang menghairankan ku lagi, dia cuma tersenyum.
"Abang kahwin dengan Zahrah sebab Allah," ujarnya ringkas tetapi seakan penuh makna.
"Awak, dari dulu sampai sekarang itu je yang awak kata. I need your explanations! Please, I need to know the truth. Stop fooling around with God's name, boleh tak? Kalau awak nak menarik perhatian saya dengan jawapan awak tu, fine! You've made it! Saya tertarik bila dengar awak cakap macam tu. Tapi, sekarang please lah! Since, kita memang dah sah jadi husband and wife, I need to know why. And by saying that, I mean, explanation. saya tak nak hidup dalam kekeliruan. Hidup dalam sangkaan yang awak kahwin dengan saya sebab saya ni last choice. I'm tired of being the person who people i'll turn to bila diorang tengah lonely. Bila diorang dah tak ada tempat lain untuk mengadu, untuk berseronok, untuk bergelak tawa, baru diorang nak cari saya. Saya penat diperlakukan sebegitu. Awak faham?" jawabku panjang dan keras.
Ku palingkan mukaku darinya. Entah kenapa aku begitu takut untuk berkata kasar tepat pada wajahnya. 
Entah kenapa secara automatik aku berkata begitu tanpa ada sedikit pun keberanian memandang mukanya.
Sekali lagi, dia mengalihkan wajahku tepat memandang wajahnya. 
Senyuman nipis terukir di bibirnya. Tiada langsung bara kemarahan yang dapat dilihat dalam irisnya.
"Abang kahwin dengan Zahrah cuma ada satu sebab. Tak lebih, cuma satu. Orang lain, mungkin ada banyak sebab tapi bagi Abang, cukuplah satu sebab Abang. Abang kahwin dengan Zahrah bukan sebab Zahrah cantik. Abang akui, Zahrah memang cantik. Tapi, jujur Abang katakan kalau Abang nak cari yang lebih cantik, Abang boleh. Tu langsung tak menjadi masalah. Abang tak kahwin dengan Zahrah sebab Zahrah bijak. Buat apa Abang kahwin dengan orang yang bijak yang satu hari nanti berkemungkinan besar akan pijak kepala Abang? Abang tak kahwin dengan Zahrah sebab kemewahan. Tidak Zahrah, tidak sama sekali. Kalau mahukan kemewahan, segalanya Abang dah ada. Rumah.. Kereta... Walaupun tidaklah sebagus dan semahal mana, tapi sekurang-kurangnya Abang ada," balasnya lembut penuh hikmah dengan makna yang amat mendalam.
Kata-katanya lagi sekali membuatkan flood gate ku mula penuh hanya menanti masa untuk dirembeskan. 
Aku benar-benar kaget mendengar ucapannya.
Seketul organ yang aku bawa selama ini, yang aku jaga daripada dipermainkan oleh mana-mana insan yang bergelar lelaki bagaikan ditusuk dan dirobek-robek halus oleh kata-katanya. 
Sinis sungguh arjuna ini! Mentang-mentang aku sudah sah menjadi isteri, boleh pula dia suka-suka hati cakap macam tu kat aku. Indah khabar dari rupa sungguh! 
Mahu sahaja aku tampar mukanya. 
Namun, entah kenapa badanku terus diam kaku. 
Seakan-akan masih menanti kata-kata yang bakal keluar dari bibirnya.
"Zahrah nak tahu kenapa Abang kahwin dengan Zahrah? Jawapan Abang memang takkan berubah, sayang. Tidak kiralah macam mana pun Zahrah tanya Abang, jawapan Abang tetap sama. Abang kahwin dengan Zahrah kerana Allah. Allah yang menentukan jodoh kita. Rusuk Abang, ada pada Zahrah. Jadi, siapa yang dapat melindungi hati Abang melainkan Zahrah? Mungkin Zahrah fikir kita tidak secocok. Tapi, ini semua perancangan-Nya, Zahrah. Kecantikan Zahrah, kebijaksanaan Zahrah, kemewahan Zahrah, itu semua tidak menarik Abang kepada Zahrah. Apa yang menarik Abang pada Zahrah adalah Allah. Segalanya telah Allah tentukan. Bila kita lahir, bila kita meninggal, siapa jodoh kita, berapa banyak rezeki kita, semua itu Allah telah tetapkan, sayang," tutur suamiku ikhlas.
Sekali lagi, kata-katanya menusuk kalbuku. Kali ini, air mataku tidak dapat dibendung lagi. Tersedu sedan aku menangis mendengar kata-katanya. 
Terus dipeluknya aku erat. Saat ini, aku terasa nyaman. 
Selamat sungguh aku rasa dalam pelukannya. Biarpun tangisan ku semakin menjadi-jadi, tapi hatiku seolah-olah mendapat satu ketenangan yang tidak dapat aku ungkapkan.
"Apa yang boleh Abang katakan, Abang tidak mungkin akan mengungkapkan kata-kata seperti orang lain. Bermanis mulut mengatakan isterinya begini begitu, menjawab persoalan mengapa dia mencintai isterinya dengan memberikan pelbagai perumpamaan. Abang tidak mampu melakukan semua itu. Tapi, kalau itu yang Zahrah mahu, Abang usahakan. Dengan izin-Nya, insya-Allah, Abang cuba. Tapi, tolong jangan terus menerus mempersoalkan ini dan itu. Ini semua kehendak Yang Maha Esa, sayang. Kita Muslim, kepercayaan kepada Allah adalah asas. Itu tonggak kebahagiaan kita dunia akhirat. Abang harap, Zahrah faham. Kita hidup atas dunia ni sementara," pujuknya tatkala melihat aku mulai menangis.
"Ta....tapi..... Abang tak kenal pun Zahrah... Abang tak pernah tahu pun hati budi Zahrah," aku cuba menduganya dalam sedu-sedan.
"Sekarang pun, kita boleh kenal antara satu sama lain kan? kita dah jadi suami isteri, lebih mudahlah Abang nak kenal isteri Abang, tak gitu?"
"Ta....tapi..... Abang tak tahu siapa Zahrah. Zahrah ni jahat. Abang baik. A..." aku masih ingin menduganya. 
Aku mahu dia tahu aku bukanlah sebaik dirinya. 
Aku tidak setaraf dengannya.
Dilekapkan jari telunjuknya ke bibirku.
"Tiada siapa yang boleh menentukan kebaikan seseorang melainkan Allah, sayang. Tiada seorang pun. Hanya Allah yang selayaknya untuk memutuskan siapa yang baik, siapa yang tidak."
Kualihkan jari runcingnya dari bibirku, lantas ku pandang wajahnya. 
Memang benar kata orang, memang sejuk mata memandangnya. 
Dia masih kelihatan begitu tenang biarpun aku sudah mengasarinya. 
Hebat sungguh arjuna ini mengawal emosinya. 
Aku mengerti jika dia marah. 
Sudahlah baru sahaja selesai resepsi, penat masih belum hilang, tak semena-mena isterinya pula buat hal. 
Kagum sungguh aku dengan lelaki yang telah selamat menjadi suamiku.
"Abang, Zahrah minta maaf. Zahrah tak bermaksud nak berkasar dengan Abang. Tapi, bila ada yang mempersoalkan sebab kita berkahwin, Zahrah jadi keliru. Sungguh" ujarku terketar-ketar dalam tangisan..
Suamiku hanya mendiamkan diri. 
Dibelainya aku perlahan dengan harapan dapat menenangkan aku.
"Abang sendiri tahu, Zahrah tidaklah secantik mana, tidaklah sebijak mana. Mahu dibanding dengan gadis yang pernah Abang temui, mungkin Zahrah tidak langsung setaraf dengan mereka. Lagi-lagi kita tidak pernah keluar bersama. Alih-alih, kita nikah. Mestilah timbul curiga dalam hati orang" terangku satu persatu.
"Zahrah, sudahlah tu. Abang faham Zahrah inginkan penjelasan. Memang Zahrah berhak tahu kenapa abang berkahwin dengan Zahrah. Im marrying you because of Allah and the answer will remain the same forever. Zahrah percayakan Abang?" Soalnya ingin tahu isi hatiku.
Aku mengangguk tanda setuju.  
Tidak ada lagi kalimah yang bisa kususun melainkan ucapan puji bagi Ilahi. Terima kasih, Ya Rabb kerana mempertemukan aku dengannya. Terima kasih, Azza wa Jalla kerana kau mempertemukan aku dengan seorang lelaki yang bisa mendekatkanku dengan-Mu. Terima kasih, Ya Allah!
*********************************************************************

Serius, sedeh bile bace artikel ni!
Im marrying you because of Allah and the answer will remain the same forever!

 

09 August, 2011

║ ShOrT uPdAtE ║

Salam & hye u ollss...

Seminggu xupdate blog nih...
Bz settlekan urusan kj & personal...
Last weekend Alhamdulillah dpt berbuka & bersahur with family...
Tapi syg, i da culas puase...
Biasela kn pompuan...
Harap next year leh puase penuh...
InsyaAllah...
Jam da tiktok hampir ke pukul 6ptg...
And im still at my office...
Owh noooo...
Bila mao pulang???
 Naseb perot da isi td...
Kalau x...


03 August, 2011

║ BaNdUnG bLiSS ║

Salam Ramadhan & hye bloggers...
Alhamdulillah dh masuk hari ke-3 kite berpuase...
Alhamdulillah jugak sb slamat touch down KL Isnin ptg...
Alhamdulillah skali lagi sb settle urusan Persiapan 100 Hari
Doorgift da slamat ditempah & Insyaallah akan dicourier after Aidilfitri...
Urusan invitation card plak draft akan dah disend mlm td...
Juga akan diterima after Aidilfitri, InsyaAllah...
Terima kasih kpd hamba Allah yg membantu...

*********************************************************

4 hari yg lepas punye crite utk dikongsikan & sbgai memori...
Update secara pukal...
Jadi maaf jika boring membaca...


Day 1 ~ 30 July 2011 (Misi utk ke Bandung)

Flight KUL - BDO @ 3.30pm



Safely landed at Hussien Sastranegara Airport, Bandung around 4.35pm



Sampai kt airport, Pak Supir (Pak Haidir) da tunggu...
We pay Pak Haidir for Rp800000 for 2 days there...
Terus check in hotel @ Patradasa Hotel...
Disebabkan kami hanya berdua, so bilik pun book utk 2 la...
Hotel murah je...
Around Rp245000 @ RM90 per day...
Rehat skejap then Pak Haidir bwk ke Toko Tiga...
Plan asal nak trs ke tmpt souvenir...
Tapi da lewat,kdai pun da ttp...
Plan changed!
Toko Tiga adalah syurga jeans...
Sgale msm brand & yg pasti original ade kt sini...
Unfortunately, size are not available for both of us...
Semua org pulun beli kerr?
Tapi sempat jgk rembat blouse utk i & i ESprit jacket for him...




Pak Haidir terus bwk kami utk dinner...
Lapar wei sb slm flight just mkn nasi lemak yg dikongsi b'2...
Menu makan malam @ Kampung Daun (name kdai mkn tu)
Sgt menyelelerakan...
Kami order Nasi Puteh + Sup Iga Sapi + Gerami(Talapia) Bakar + Satey Ayam + Hot Jasmine Tea + Ginger Milk utk Pak Haidir
Price reasonable...
Rp18000 for 3 person

Kg Daun adalah sgt best!
Selesa,nyaman,tenang...
Ade air terjun...
Landskap yg menghijau mcm dlm hutan...


Day 2 ~ 31 July 2011 (Misi shopping habes²an)

Tentatively we should settle for the souvenirs @ Pasar Baru...
But Pasar Baru will open @ 9 am (Indo time) everyday...
So we decided to go to money changer or we'll out of Indo notes after having our breakfast at hotel...

Lpas dpt duet Rp, terus ke Pasar Baru...
Mak aiii, pnylah besar kaw!
8 lantai (tingkat) sumenye!
Mmg pnt jalan sb kami parking di tingkat plg atas...
Souvenirs di tingkat 1-4 kalau xslp...
So mnapak bagai xhengat...
 Selesai urusan souvenirs, i nk langsaikan utang² mbr yg order brg...
Xtenang ati slagi xbeli dorg pny... 
Sempat grab 1 kebaye sulam Rp200000...

Sedang berlaku proses tawar menawar baju official Motor GP

Xsangke almost 7 hours we are in Pasar Baru!
Patut r penat bagai nak mam!
Naseb i bwk choc utk alas perut...
Kuar dari Pasar Baru around 5pm,waktu tutup...
Kalau xttp agaknye xkuar² lagi kot...HAHA

Destinasi seterusnye ke Rumah Mode...
1 of the best factory outlet (FO) here!
Mmg syiookkkk!


Lepas Rumah Mode, ke FO laen lak - Jetset...
Then ke Gossip yg juge FO... 
Xsmpat ke Donatello...
Xmengapelah sb i ketiga² FO yg kami pegi xmengecewakan...
Malam pulak kami ke Lisung (nama tmpt mkn)...
Pergh, syiokkk jgk mkn kt sini smbil menikmati panorama Bandung dr puncak bukit...

Menu makan malam di mlm terakhir di Bandung...
Nasi puteh + Sup iga sapi bakar + aqua

Selesai kembungkan perut...
Ape lagi, mate pun stim nk tido...
Haippp, bukan disini ye!
Teruskan perjalanan pulang ke hotel utk zzzz...

Hasil dr pagi hingga ke mlm...
Ni pun mcm xckup...
Ko mmg tamak Aina!HAHAHA...
Kawalnafsukawalnafsu...


Day 3 ~ 1 August 2011 (Misi carik brownies)

Last day @ Bandung... 
Misi diteruskan utk ke Kartika Sari...
Kat sini kami borong brownies yg sememangnye umphhh!


Tgklah, berplastik² kami borong...
Utk family & teman²...

Ohhh, sebelum tu singgah di Golden Money Changer...
Tukar duet lagi noksss!
Then i ngn him da xmo g mn² sb tgk purse msg² da kosong....HEHE...

Flight BDo - KUl @ 12 noon...
Lpas salam² ngn Pak Haidir, check in & trus tgu flight...
Bye Bandung....