14 March, 2012

║ HoMeMaDe ChOc ║

Salam & hye lovelies,,,

Ouchhh, dah mid of March!
How time flies,,,
Nak buat cane,,,
Harus tempuhi dgn tenang,,,
Ape bertazkirah pagi² ari ni Aina oiii!!!
**************************************************************************

Okey u olls, nak tny nih sape suke mkn coklat?
*Angkat tangan*
Kepada penggemar² coklat di luar sane, ayuh kite buat snirik coklat kegemaran di rumah,,,

Antara bahan² yg diperlukan :

Tertinggal dlm gambar ialah badam,,,
Tapi ikut suke u olls lah nak letak ape jenis kekacang sekali pun,,,

Cara membuat :

1) Bakar dulu kekacang yg u olls nak gune tue supaya xlemau,,,
Kali ni i try gune badam,,,
Bakar punye bakar sampai hangus,,,citt!

2) Dgn menggunakan kaedah double boiler, u olls cairkan coklat compound tu eh,,,
Sukatan?ikut suke,,,
He²,,,

3) Lepas coklat da cair meleleh², masukkan dlm bekas cmni,,,
Mcm² shape ade,,,
Ni i beli kt Yummies Bangi,,,
Agak sememeh sket sb i gune sudu je cedok coklat dlm double boiler tu ke dlm bekas nih,,,
Ape lagi,,,
Masuk dlm fridge utk sesi pengerasan,,,

Taraaaaaa,,,
Inilah hasil coklat by me!
 Sesi mengeluarkan coklat dr bekas tu agak ssh sb melekat,,,
Silap teknikkah i?
*Abaikan*


Yang ni i siap²  sk dlm gift box,,,
Nak bg Ej,,,Pakse beliau soh bwk g office!
Kejam kan?HAHAHA,,,

No comments:

Post a Comment